2010. július 7., szerda

Utánfutó és traktor - kamion utánfutók...

Az utánfutó sok ember számára szükséges, költözés vagy egy hajó vontatásakor. Természetesen nem sokaknak van hajójuk, de akiknek van azoknak mindenképpen kell egy hajószállító utánfutó. Az utánfutó teherbírása különböző, ezért mindig alaposan győződjünk meg az utánfutó teherbírásáról. Az utánfutó gyártása 300 és 2 tonna teherbírás között mozog. Ha egy bicikli utánfutótól lenne szó, akkor nyilvánvaló, hogy a 300 kg-os teherbírású utánfutó is bőségesen megfelel a célnak.

Az utánfutóval kapcsolatban az értékesítés, gyártás, szerviz és kölcsönzés egyaránt felmerül. Rengeteg utánfutó szerviz van, ahol megjavítják nekünk az utánfutót. Ezek mellet tesztelik is a teherbírását, hogy minél biztonságosabb legyen. Az utánfutó megfelelő csatlakoztatása is nagyon fontos. Mindig a célra megfelelő utánfutó csatlakoztatót nézzünk, valamint figyelmesen végezzük el a csatlakoztatást az utánfutó és a gépjármű között. Egy kamion utánfutó már más tészta, hiszen ezeket külön kamion gyárakban gyártják le és rakják össze. Egy kamion utánfutó akár 30 tonnát is elírhat, de erre is megvan a megfelelő szabályzat, hogy milyen árut és mekkora tömeggel szállíthat az utánfutón egy kamion.

Az utánfutó tehát mint ahogyan említettem nagyon fontos egy hajó vontatásakor, de akár egy jetski vontatásán is, aminek a súly 200-300 kg között mozog. Utánfutó csatlakozók a következők lehetnek. Lehet 13 pólusú és 7 lábú is. Általában ezekez az utánfutó csatlakoztatók, amiket keresnek az emberek. Az áruk 1000 és 10000 forint között mozog az utánfutó csatlakoztatóknak. A legdrágább ezek közül is a traktor és a kamion utánfutó csatlakoztatók. A rakomány rögzítése az utánfutón is egy nagyon fontos dolog, Erre különböző utánfutó rakományrögzítő hálók adnak lehetőséget. Ezek általában 4X5 és 3X5 méretben kaphatók.

Az utánfutó rakományát rögzítő hálók anyaga rendkívül erős és nyúlékony is, hogy ezzel is csökkentse a zötykölődést. Az utánfutó abroncsainak mindig kifogástalanul jó állapotban kell lennie. Egy utánfutó első és egyben legfontosabb céltulajdonsága a biztonság. Az utánfutó kerekei ne legyenek soha puhák és ha tehetjük akkor télen tegyük fel a hóláncot is az utánfutó abroncsaira. Az utánfutó ára változó, de egy jetski szállításra alkalmas utánfutó nagyjából 20000-225000 forintba kerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése